Plus500 review

Of je nu wel speculeren op de olieprijs, de prijs van goud of de prijs van specifieke aandelen, met een cfd kun je alle kanten op. De handel in contract for difference – of liever gezegd: het speculeren op koersverschillen – is mateloos populair onder beginnende en ervaren beleggers. Wil jij beginnen met cfd trading of oefenen? Dan raden we je aan gebruik te maken van broker Plus500, soms ook gespeld als +500. In dit artikel vind je onze Plus500 review, waarin we kijken naar deze bekende broker op het gebied van cfd trading.

Wat is cfd trading?

Cfd trading houdt in dat je handelt in koersverschillen. Die koersverschillen kunnen overal in zitten, bijvoorbeeld in afzonderlijke aandelen, complete beurzen, Forex (buitenlandse valuta), cryptocurrency, grondstoffen (de olieprijs of de goudprijs) en edelmetalen. Cfd traders kunnen zich professionaliseren in bepaalde onderliggende instrumenten, maar ook in de breedte beleggen.

Het voordeel van cfd trading is dat je niet alleen uit hoeft te gaan van een stijgende koers, maar ook kan speculeren dat de koers daalt. In dat geval betaalt de broker je geld als je gelijk krijgt.

Een van de brokers die cfd trading aanbiedt, is Plus500.

Wat is Plus500?

Plus500 is een onderneming die gevestigd is in Israël, maar ook onder Brits toezicht staat. Ze biedt in heel Europa en grote delen van Azië een platform aan om op te traden in contract for difference. Haar platform is een van de betere die beschikbaar is voor beginnende en ervaren traders.

Plus500 geeft een app uit en een demo. In de Plus500 demo kun je zelfs oefenen z onder dat je zelf geld hoeft in te leggen. Plus500 wil het haar gebruikers zo makkelijk en transparant mogelijk houden.

Omdat er veel geld omgaat in de handel in cfd en er ook grote risico’s zijn, is Plus500 flink aan banden gelegd. Financiële waakhond FCA en is Plus500CY LTD geautoriseerd en gereguleerd door Cysec (#250/14). Kort samengevat: Plus500 moet voortdurend aantonen naar juistheid te handelen en transparant te blijven naar gebruikers.

Dat zij dit doen is ook te zien in de banners die ze gebruiken om te adverteren, zoals hieronder te zien is:

Plus500 review waarschuwing
Waarschuwing waarin Plus500 aangeeft hoeveel verlies beleggers lijden.

Wat biedt Plus500?

In feite biedt Plus500 haar cliënten drie dingen, namelijk:

 • Een app (applicatie) voor op een tablet of smartphone
 • Een webtrader (binnen de app of los op een desktop) om te handelen in contract for difference
 • Een demo om te oefenen en kennis te maken met zowel cfd trading als Plus500

Aan alles is te merken dat Plus500 twee dingen wil: het voor gebruikers zo eenvoudig en transparant mogelijk houden om in cfd tr handelen, maar ook te voorzien in de juiste informatie. Cfd trading is complex en risicovol en +500 doet haar best om gebruikers dat te laten inzien.

Voordelen en nadelen van Plus500

Deze Plus500 review is niet compleet zonder dat we de voordelen en nadelen van de broker voor je op een rijtje zetten.

De voordelen van Plus500:

 • Plus500 is een gevestigd en betrouwbaar bedrijf dat je de mogelijkheid biedt in cfd te handelen;
 • De broker wordt gereguleerd en gecontroleerd door diverse financiële waakhonden;
 • In de demo-omgeving maak je kennis met cfd trading en Plus500;
 • Plus500 is eerlijk, transparant en compleet in haar diensten en wil je waarschuwen geen grote risico’s te nemen;
 • De webtrader is toegankelijk en goed te gebruiken;
 • Plus500 heeft de Plus500 app die het makkelijk maakt om overal ter wereld te handelen in cfd’s.

Natuurlijk zijn er ook nadelen aan Plus500. We bespreken hier alleen de nadelen van de broker en niet de nadelen over cfd trading in het algemeen.

De nadelen van Plus500:

 • Je moet €100 inleggen voor je een account kan openen;
 • De risico’s om je geld te verliezen blijven ook binnen de broker Plus500 mogelijk.

Slotsom: Plus500 review

We geven Plus500 vijf sterren op het gebied van service, toegankelijkheid en informatievoorziening, omdat Plus500 een bedrijf is dat echt haar best doet klanten zo goed mogelijk te informeren en op de risico’s van haar diensten te wijzen.

Wie Plus500 een kans geeft doet er goed aan de demo te gebruiken. Lees hier meer over de Plus500 demo en beslis dan of je via Plus500 in cfd wil gaan traden.